Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Απίστευτο: Έτσι θα μοιάζουν τα τρισδιάστατα γραφικά στο μέλλον

Ο developer Rens de Boer παρουσιάζει τα γραφικά του μέλλοντος, μέσα από ένα βίντεο που θα σας αφήσει άφωνους!

Οι επεξεργαστές γραφικών που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι εξαιρετικά ισχυροί. Μπορούν, σε συνδυασμό με τις ταχύτατες σύγχρονες CPU, να "στήσουν" σε πραγματικό χρόνο κόσμους μεγάλης λεπτομέρειας, με γραφικά που εντυπωσιάζουν.


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των εξελίξεων στην τεχνολογία είναι τα video games, που διαθέτουν πανέμορφα και αληθοφανή περιβάλλοντα, με σκιάσεις και φωτισμό που κάποτε δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

Με βάση τον ρυθμό που τα πράγματα εξελίσσονται, δεν θα αργήσει να έρθει η εποχή που τα γραφικά στα παιχνίδια [αλλά και γενικότερα], θα αγγίξουν άλλα επίπεδα ρεαλισμού. Ο Rens de Boer, που έχει εργαστεί στο παρελθόν ως developer στην DICE, γνωστή για τη μηχανή γραφικών Frostbite, την οποία χρησιμοποιεί σε αρκετούς τίτλους της η ΕΑ, δημιούργησε μερικές εντυπωσιακές παρουσιάσεις, που μας δίνουν μία ιδέα του τι μπορεί να επιτευχθεί με σύγχρονες τεχνολογίες real time rendering και ικανό hardware.

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί καταγραφή από real time rendering σε ανάλυση 4Κ του περιεχομένου που έχει δημιουργήσει ο de Boer. Για να τρέξει ομαλά η σκηνή [μεταξύ 40-60 fps] σε αυτή την ανάλυση, θα χρειαστεί μία Nvidia GeForce GTX Titan ή GTX 1080 Ti, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σύντομα δεν θα έχουμε κάρτες τέτοιων επιδόσεων, που όμως θα είναι αρκετά πιο προσιτές.



Ο developer αυτή τη στιγμή αναπτύσσει ένα playable tech demo της δουλειάς του, που ελπίζει ότι θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικά παιχνίδια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εντυπωσιακά δείγματα της δουλειάς του Rens de Boer, στην ιστοσελίδα του.


πηγή: PCmag