Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Η Samsung αποκαλύπτει τους λόγους των εκρήξεων των Galaxy Note 7

Τις μπαταρίες “δείχνει” ξανά η Samsung ως αιτία ανάφλεξης των Note 7

Σύμφωνα με το Reuters, η αιτία ανάφλεξης των Samsung Galaxy Note 7 φαίνεται ότι είναι πράγματι η μπαταρία τους, η οποία πράγματι μπορεί να βραχυκυκλώσει λόγω κατασκευαστικού προβλήματος.

Η εταιρεία προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την τεχνολογική κοινότητα λίγο πριν βγάλει στην αγορά τον νέο Galaxy S8.

Η Samsung είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των ερευνών για το φιάσκο με το Samsung Galaxy Note 7 σε μια συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα στις 23 Ιανουαρίου.
Ο Koh Dong-jin,επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, θα εξηγήσει γιατί μεγάλος αριθμός τηλεφώνων έπιασε φωτιά ακολουθώντας την κυκλοφορία της συσκευής τον περασμένο χρόνο και θα αποκαλύψει τα προληπτικά μέτρα που πήρε η εταιρεία προκειμένουν να εξασφαλήσει ότι κανένα αντίστοιχο πρόβλημα δε θα επανεμφανιστεί στο μέλλον. 

Η Samsung είχε και στο πρόσφατο παρελθόν καταλήξει σε αντίστοιχο πόρισμα, αποφασίζοντας τότε να ανακαλέσει όσες συσκευές διέθεταν μπαταρία που κατασκεύασε η SDI, διακόπτοντας μάλιστα τη συνεργασία της με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ωστόσο, τα περιστατικά εκρήξεων δεν σταμάτησαν, γεγονός που επέφερε τελικά την οριστική απόσυρση της συσκευής από την αγορά.
Φαίνεται όμως τελικά ότι οι μηχανικοί της Samsung κατάφεραν να βρουν την ακριβή αιτία του προβλήματος, αναπαράγοντας την έκρηξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί αρκετούς μήνες, δεν είχαν καταφέρει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Οι πρώτες εικασίες έκαναν λόγο πως ο υπερβολικά λεπτός σχεδιασμός ή ένα πρόβλημα στις μπαταρίες του Note 7 ηταν υπεύθυνα για το πρόβλημα. Το Reuters υποστηρίζει επίσης ότι δεν διαπιστώθηκε κάποιο σχεδιαστικό ή κατασκευαστικό σφάλμα στα υπόλοιπα μέρη της συσκευής ή στο λογισμικό της

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας πολύ σύντομα.




Πηγή: PC Magazine, KoolNews.gr